Otomatik Güncelleme Nasıl Kapatılır ?

Mert

Global Mod
Global Mod
Adım 1: Kontrol Paneli'ni Açın

Otomatik güncellemeleri kapatmanın ilk adımı, bilgisayarınızın veya cihazınızın kontrol panelini açmaktır. Windows işletim sistemine sahipseniz, Başlat düğmesine tıklayarak Arama çubuğuna "Kontrol Paneli" yazabilirsiniz. Kontrol Paneli'ni bulduğunuzda, tıklayarak açın. Diğer işletim sistemleri için benzer bir yöntem izleyebilirsiniz.

Adım 2: Windows Update Ayarlarına Girin

Kontrol Paneli'ni açtıktan sonra, "Sistem ve Güvenlik" seçeneğini bulun ve tıklayın. Ardından, "Windows Update" seçeneğini bulmalısınız. Windows Update ayarlarına erişmek için tıklayın. Bu adım, Windows işletim sistemi kullananlar için geçerlidir. Diğer işletim sistemlerinde, güncelleme ayarlarına ulaşmak için sistem tercihlerini araştırmanız gerekebilir.

Adım 3: Otomatik Güncellemeleri Kapatın

Windows Update ayarlarına girdiğinizde, "Ayarları Değiştir" veya benzer bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneği tıklayarak otomatik güncelleme ayarlarını değiştirebilirsiniz. Burada, "Otomatik olarak güncellemeleri al" veya "Güncellemeleri otomatik indir ve yükle" gibi bir seçenek bulacaksınız. Bu seçeneği devre dışı bırakarak otomatik güncellemeleri kapatın. Bu adım, bilgisayarınızın otomatik olarak güncellemeleri indirip yüklemesini engelleyecektir.

Adım 4: Güncelleme Ayarlarını Onaylayın

Otomatik güncelleme ayarlarını değiştirdikten sonra, değişiklikleri onaylamak için bir onay düğmesi veya benzeri bir seçenek bulacaksınız. Bu düğmeye tıklayarak yapılan değişiklikleri kaydedin. Bu adım, bilgisayarınızın artık otomatik güncellemeleri almayacağını doğrulamanızı sağlar.

Adım 5: Manuel Güncelleme Seçeneklerini İnceleyin

Otomatik güncellemeleri kapatmak istemenizin nedeni, güncellemeleri manuel olarak kontrol etmek ve yüklemek istemeniz olabilir. Bu durumda, güncelleme ayarlarında "Elle kontrol et ve yükle" gibi bir seçeneği arayın. Bu seçeneği etkinleştirerek güncelleme denetimini kendiniz yapabilirsiniz.

Adım 6: Güncelleme Kontrollerini Düzenli Olarak Yapın

Otomatik güncelleme ayarlarını kapattıktan sonra, düzenli olarak güncelleme denetimleri yapmanız önemlidir. Bilgisayarınızın güvenliği ve performansı için önemli olan güncellemeleri kaçırmamak için periyodik olarak güncellemeleri kontrol etmeniz gerekir. Bu, manuel güncelleme seçeneğini kullanmanın sorumluluğudur.

Sonuç

Otomatik güncellemeleri kapatmak, bazen bilgisayar kullanıcıları için tercih edilen bir seçenektir. Bu adımları izleyerek, bilgisayarınızın otomatik güncellemeleri almasını devre dışı bırakabilir ve güncelleme denetimini kendiniz yapabilirsiniz. Ancak, güvenlik ve performans açısından önemli olan güncellemeleri düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın.