Grinch Noel partisine ofise geldi mi?

FreeDoom

New member
Elbette pandemiden önce bile bazı şirketler çılgın ve gürültülü kutlamalardan kaçınmaya çalışıyordu. Bloomberg Beta’da risk sermayesi yatırımcısı olan Roy Bahat, 2014 yılından bu yana, insanların ailelerinin yanına dönebilmeleri için Aralık ayının ilk Cuma günü saat 15.00’ten 18.00’e kadar Startup Festivus adlı startup’lar için bir Noel partisine ev sahipliği yapıyor.

Sayın Bahat, “Önümüzdeki Pazartesi herkesin geldiği kişiyle gurur duyacağı tatil partileri yapmak istiyoruz” dedi. “Birinin Noel partisine gittiğinde büyük kargaşaya neden olan bir şey yaptığı hikayeyi hepimiz biliyoruz.”

New York merkezli bir yazılım şirketi Conductor’ın CEO’su Seth Besmertnik, bu yıl çalışanlarının Aralık ayı sonunda bir hafta izin alıp, yıl sonu teslim tarihleri geçtikten sonra Şubat ayında bir parti düzenlemek istediğine karar verdi. Bu ay Midtown’daki bir şarap barında saat 17.30’da başlayan rahat bir happy hour düzenlendi.

“Haftanın beş günü sürekli çalışarak ve akşam etkinliklerine giderek yelpazenin diğer ucuna geçtik, yani ‘Ofise gelmek istemiyorum, işe gidip gelme süremin tamamını geri istiyorum.’ benim için” dedi. “İnsanlara ilham vermek, motive etmek ve ödüllendirmek için bir etkinliğe ev sahipliği yapıyorsanız, bunu onların takdir edeceği şartlarda yapın.”

“Ben bile şahsen eve daha erken gelmek istiyorum” diye ekledi. “Bütün gece dışarıda olmak istemiyorum.”

Elbette tüm çalışanlar eski günleri geride bırakmaya hazır değil. Boyama ve hurdaların kaldırılması gibi ev bakım hizmetleri sağlayan O2E Brands’ın genel amaç sorumlusu Kerrie Shakespeare, şirketinin geçmişte akşam partilerine ev sahipliği yaptıktan sonra bu yıl öğleden sonra partilerine de ev sahipliği yaptığını söyledi.

Personelin fikir birliğinin açık olduğunu söyledi. “Geri bildirimler insanların akşam partisinden keyif aldığı yönündeydi.”