Geçen yıl işini bırakan insanları ziyaret ettik. (hala) mutlu musun?

FreeDoom

New member
Natalie Hanson

26 yaşındaki Natalie Hanson, Haziran 2021’de Chico, California’da yerel bir gazete muhabiri olarak işinden ayrıldıktan sonra, bir Oakland gazetesinde benzer bir rol üstlendi ve ardından tekrar istifa etti. Mayıs 2022’de Adliye Haber Servisi’nde muhabir olarak başladı, ancak artan kiralar nedeniyle yıl sonuna kadar taşınması bekleniyor.

O şimdi nerede? Bayan Hanson sonunda Oakland şehir merkezinden East Oakland’da daha ucuz ve daha büyük bir daireye taşındı ve burada artık ortağı, köpeği ve kedisiyle birlikte yaşıyor. Ayda en az 500 dolar kira biriktirdiğini söyledi. Bayan Hanson, “Körfez Bölgesi’ndeki kira fiyatları, yaşadığınız yere göre dalgalanmaya başlıyor,” dedi.

Bayan Hanson ayrıca, Adliye Haber Servisi’nden elde ettiği gelire ek olarak yerel gazeteler için serbest makaleler yazmaktadır.

Bırakmaya değer miydi? Bayan Hanson’ın ilk vazgeçmesi, sonunda onu bir tatmin noktasına götüren bir dizi önemli yaşam kararı doğurdu. Bayan Hanson, “Bu kadar pahalı ama aynı zamanda bu kadar güzel bir yerde yaşamayı başardığım için oldukça şaşırdım,” dedi. “Gerçekten yaratıcı olmalısın.”

Jim Walker

53 yaşındaki Jim Walker, hayatını kiliselerde çalışarak geçirmişti ancak pandemi kilisesini kapattığında yön değiştirdi. Bir papaz olarak işinden ayrıldı ve serbest tur rehberi oldu ve yeni yerler keşfetmek için çok zaman harcadı.

Nerede o şimdi? Bay Walker, serbest çalışmanın kendisine sağladığı özgürlüğün tadını çıkarmaya devam ediyor, ancak daha büyük şirketlerde daha yüksek ücret karşılığında daha uzun vadeli pozisyonları kabul etmeyi düşünüyor. Çalışmada anlam görse de, hayatının bu aşamasının bir noktada sona erebileceğini kabul etti. “Sonsuza kadar sokaklarda yaşayabilir misin bilmiyorum” dedi. “Geçen sene eğlendim mi? Tabi lan. Bana gerçekten yakışıyor mu? Açıkçası, evet, gerçekten çok iyi. Ama belki 10 yıl sonra yine yapar mıyım bilmiyorum. Söylemesi zor.”