Sweetgreen'de Robots, RFK Jr. ve Salatalar Neden Bu Kadar Pahalı

FreeDoom

New member
Jonathan Neman -2000'lerin ortalarında Georgetown'da bir öğrenci olduğunda, o ve bazı arkadaşlar bir restoran başlatmak istediler. Bir fast food restoranı, ama sağlıklı olurdu. Ve harika.

Neman, “Süper Boyut Me” belgeselinde dalgaları salladı ve “önceki neslin fast food'unu reddedeceğiz” dedi.

O ve iş ortakları Nicolas Jammet ve Nathaniel Ru, 2007'de Washington'daki M Street'teki kampüsün kenarında ilk tatlı yeşili açtılar. Genişlettiklerinde, markanın franchisingine karşı karar verdiler ve her yeni konumun kontrolünü tuttular. Yakında sıkıcı bir bin yıllık yaşam tarzı markası oldu. Yıllık bir müzik festivaline sponsor oldu. 2021'in sonunda borsaya gitti.

Sweetgreen artık ABD'de 250'den fazla restorana sahiptir. Zincir, sonsuz özelleştirilebilir salataları ve maliyetlerin tüm bu ek kaplamalara ve pansumanlara ne kadar hızlı bir şekilde ekleyebileceği ile bilinir. (Son öğle yemeği orada bana 16.28 ABD Doları.)

Şirket ayrıca, kabukları insan işçilerinden daha hızlı birleştiren salata askı robotları ile sonsuz mutfak dediği gibi artan sayıda yer işletiyor.

Büyük bir fanfare ile Sweetgreen son zamanlarda Menü Avokado Yağı'na patates kızartması getirdi, böylece müşteriler karbonhidratlarla bir salata eklediklerini daha iyi hissediyorlar. Yemeğinin büyük bir kısmı, şirketin tarifelere karşı devraldığı isabetini kısıtlayacak olan Kaliforniya'dan avokadolar da dahil olmak üzere bölgeden geliyor, yöneticileri yatırımcılara bilgilendirdi.

Ve Sweetgreen sadece masalarında salata yiyen ofis çalışanlarına yönelik değil. 40 yaşındaki Bay Neman, gençlerin salatalar tarafından “takıntılı” olduklarını duyduğunu söyledi, bu da Sweetgreen başladığında durum böyle değildi. “Sağlıklı yiyeceklerin havalı olduğunu düşündüğünüz gerçeği hayal ettiğimiz bir şeydir,” dedi şirketin bulunduğu Los Angeles'taki ofisinde.

Washington'da, Trump hükümeti de yemeğe ne aktığını düşünüyor. Sağlık bakanı Robert F. Kennedy Jr., “Amerika'yı Sağlıklı Yap” hareketinin standart taşıyıcısı, son zamanlarda “şeker zehir” olduğunu ve yiyeceklerde yapay boyaları yasaklamaya çağırdığını söyledi.

Bu hedeflerden bazıları, şirketi First Lady Michelle Obama'nın “Let's Move” kampanyasıyla çalışan Bay Neman'da bulunabilir. Ama o – diğer birçok yönetici gibi – o anın kutuplaşmış politikasına girmeden şirketin öncelikleri (tohum yağlarını ortadan kaldırmak gibi) hakkında konuşmaya çalışıyor.

“Kırmızı veya mavi olmadığımızı söylüyoruz, ama yeşiliz” dedi.

Bu görüşme yoğunlaştırıldı ve netlik açısından işlendi.

Sweetgreen sadece sağlıklı malzemelerle ilgilidir. Şimdi “Make America Health) ve Gıdalarda yapay boyaları yasaklamaya çağıran RFK Jr. hareketi var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

“Amerika'yı Sağlıklı Yap”, Komik Hikaye: 2016 Bir festival sırasında şaka olan bir kampanya, “Amerika'yı Tekrar Harika Yap”. “Amerika'yı tekrar sağlıklı hale getir” şapkaları yaptık.

Vay.

Amerika'yı daha sağlıklı hale getirmek isteyen herkesin ekibindeyiz. Obama hükümetinin günlerinde Michelle Obama ile çok yakın bir ekip oluşturduk.

RFK Jr. ile dünyamızın kısımlarıyla konuşacağım. Bence gıda sistemimize daha fazla şeffaflık sağlamak harika. Bence bu boyaların bazıları kötü. Soda asla kasıtlı olarak soda satmadı. Eğer yapsaydık çok daha fazla para kazanırdık. Birçok insan bize diliyor. Asla sahip değiliz ve asla düşünmüyorum.

Geri kalanlara dahil olmak istemiyoruz. Bu yüzden politik olarak ya da marka olarak politik olarak kullanmaya çalışmıyoruz.

Beyaz Saray ile sağlıklı yiyecekler aracılığıyla iletişim kurdunuz mu?

Bu noktada doğrudan dahil değildik. Ama yardım edebileceğimiz bir yer varsa, tamamen hazırız.

Oradaydı Gıda ve İlaç İdaresinde KesintilerGıda güvenliğini izleyen şey. Amerika Birleşik Devletleri'nde gıda güvenliği konusunda herhangi bir endişeniz var mı?

Bence gördüğüm bazı şeyler biraz endişe verici olabilir. Diğerleri harika görünüyor.

İlgilendikleri şeyler nelerdir?

Örneğin, gıda güvenliği açısından gıda güvenliği açısından belirli korkulukların emin olmak istiyorum. Ve çok hızlı hareket etmenin olumsuz etkisi olmadığına dikkat etmek. Ancak genel olarak, gıda sistemi için daha fazla şeffaflığın daha fazla gerçek gıdaları teşvik ettiğini, yemeğimizde izin verilen bu yapay kimyasallardan kurtulduğunu ve yiyeceklerimizi düzenleyen insanlara olan tüm ilgi çatışmalarını ortadan kaldırmak iyi şeyler.

Robotlar hakkında konuşalım. Kârlılık konusunda yardımcı olacak mısınız?

Kesinlikle. Gördüğümüz şey mağaza seviyesi seviyesinde, sonsuz mutfak marjın en az yedi noktasını ekliyor. Eğer işimize bakarsanız, yüzde 20 marj işiz. Sonsuz bir mutfak işi en az yedi puan daha iyi olmalıdır.

Daha fazla robot daha fazla salata yaparsa, insanlar fiyatların batmasını bekleyebilir mi?

Sweetgreen'in herkes için bir şey olabileceğinin farkındayız. Bence otomasyon, daha fazla değer elde etmek ve bunu müşterimize sunmak için işçilik maliyetleri artmaya devam ederse bize koruma sağlıyor.

Salata için ödeme yapmak için çok fazla?

Gerçekten ne eklediğinize bağlı. Bir şeyin maliyetini düşünürseniz, bazen toplam maliyetleri düşünmeniz gerekir. Sizin için masraflarınız var, ancak belirli şeyler yerseniz, sağlık maliyetleriniz nelerdir? Çevre maliyeti nedir? İnsanlar sadece gıdadaki tadın kalitesi için değil, aynı zamanda elle yapıldığı için, çiftçilerimize ve ekip üyelerimize adil bir şekilde ödeme yaptığımız gerçeğini de ödüyorlar.

Arka plan hikayeniz nedir? Bana ailenden bahset ve Los Angeles'ta büyüdü.

Ailem 1979'da burada göç etti. Devrim sırasında gelen İranlı Yahudilerdi. Ve bu hikayemin büyük bir parçasıydı çünkü hayatınızın ve gerçekliğinizin ne kadar kırılgan olabileceğini düşünüyorum.

Ben dört çocuğun en büyüğüyüm. Yahudi olmak kimliğimin büyük bir parçası. Her zaman İsrail, Yahudi inancım ve büyük aileme çok bağlıydım.

Babamın dört kardeşi var. Her birinin dört çocuğu var, yani 20 kuzeni. Her Cuma Şabat. Birçoğumuz Farsça Yahudiler bu süre zarfında Los Angeles'a geldik.

Girişimcilik gerçekten kültürün bir parçasıdır. Büyüdüğümde, büyük şirketlerde çalışan çok az insan tanıyordum. Herkes hiçbir şekilde küçük bir işletme sahibiydi. Babam ve kardeşlerim birlikte çalıştı. Bir tekstil işi başlattılar.

İş dünyasında olmak istediğimi hep biliyordum. Genç yaşta babam beni onunla çalışmaya getirdi. En eski anılarımdan biri, bir takım elbise giymek istedim – çünkü bir takım elbise giydi – ve fabrikasına gidip dolaşmak istedim.

Başlangıç sürecinde bu büyük girişimci ağına sahiplerdi. Babanı aradın mı?

Toplulukta babam da dahil olmak üzere birçok mentorum vardı. Her zaman ve öyleydi. Babama her zaman çok tanınıyorum çünkü Georgetown'a gitmemi ve sonra küçük bir Salathütte başlatmamı beklediğine inanmıyorum.

O zaman Washington'da bir girişimci olmak nasıldı?

Girişimcilik son 20 yılda çok fazla seks haline geldi. O zaman, özellikle Georgetown'da kültür değildi. Harika olan şey, hükümette veya tavsiye veya bankacılıkta bir iş bulmaktı.

Danışmanlık firması Bain & Company'de düşündüğüm şey için kabul edildim.

DC'den ayrılmalıydım, restoran faaliyette idi. Ortaklarımla konuştum, nasıl yapmalıyım? Kalmalı mıyım? Gitmeli miyim? “Şimdi bir restoran. Neden gidip bu becerileri alıp ne olacağını görmüyorsun?” Gittim ve tavsiyenin gerçekten benim için olmadığını, özellikle de girişimcilerden sonra fark ettim.

Sonuçta, aslında Bain'deki biriyle bir sohbetti. Bu konuşmayı her zaman hatırlıyorum çünkü şöyle diyor: “Dinle, hayatınızda muazzam risk almak için iki harika fırsatınız var. Diğeri şimdi. Diğeri çocuklarınızın okulda olmamasından sonra. Şu anda endişelenecek bir şeyiniz yok. “

Bu cümleyi hatırladım: “Yerden düşemezsin.”

Şimşek zamanı. Gizli Sweetgreen menü ipuçlarınız var mı?

Gizli menünün kilidini açma, pansumanların karışımıdır. Birlikte, yeşil bir tanrıça ile keskin kaju gibi. Bu tamamen farklı deneyime sahipsiniz.

AI kullanın mı? Eğer öyleyse, size sorduğunuz son soru neydi?

AI'yı çok kullanıyorum. Yaptığım son şey bir iş değildi. Kişiseldi. 2 yaşında ve 4 yaşında iki çocuğum var. Onların bir resmini koydum ve büyüdüklerinde neye benzeyeceklerini sordum. Beni havaya uçurdu çünkü şimdi kaldıramıyorum.

Başka hangi CEO'ya hayran kalıyorsunuz?

Her zaman Howard Schultz'a baktım. Sanırım Starbucks'ta yaptıkları inanılmazdı.

Bir uçak üzerinde mi çalışıyorsunuz yoksa ödeme yapıyor musunuz?

Uçakta çok çalışıyorum. Her gün yapamayacağım çok iş yapabileceğim bu şaşırtıcı sessiz zaman.

E -mail'lerinizi nasıl rapor ediyorsunuz?

Genellikle sadece “Jn”. Daha ilham verici bir mesajsa, “daha fazla” yazacağım.