SPK onayladı: 3 şirket daha halka arz olacak

FreeDoom

New member
Investing.com – Kasım ayında gündemde olan 4 halka arzdan 3’ü gerçekleşirken İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş.’nin talep toplama süreci bugün tamamlanıyor. Öbür yandan Borsa İstanbul’a dahil edilecek yeni şirketler SPK’dan halka arz için onay aldı.

Sermaye Piyasası Şurası (SPK) yayınladığı son bültende halka arz için onay alan şirketleri yayınladı. SPK bültenine bakılırsa Mia Teknoloji A.Ş., Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş., Mobiltel Bağlantı Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz müracaatlarının onaylandığı belirtildi.

Mia Teknoloji A.Ş

SPK bülteninde yer alan halka arzlarla ilgili ayrıntılara göre Mia Teknoloji A.Ş., 8 milyon TL çıkarılmış sermayesi ile ortaklardan gelen 4,5 milyon TL’lik nominal kıymetli hisseler, 15,8 TL fiyatıyla satışa sunacak. Mia Teknoloji halka arzının 15 -16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanırken süreçler eşit dağıtım prosedürüyle birincil piyasadan gerçekleşecek.

Mia Teknoloji, 2006 yılında kurulan ve 15 yıllık dal tecrübesine sahip bir şirket olarak kamu ve özel şirketlerin bilgi altyapılarına tahliller sunmaya odaklanıyor. Bu kapsamda Ar-Ge, inovasyon, yazılım geliştirme, entegrasyon ve tahlil sağlayıcı bir teknoloji şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Bültende yer alan başka bir halka arz edilecek olan şirket Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arzında şirketin ortağı Bera Holding’e ilişkin 26 milyon TL nominal kıymetli hisselerin 6,95 TL fiyatıyla satışa sunulacağı açıklandı.

Kağıt bölümünün öncü kuruluşlarından biri olan Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş, kesimde 32 yıldır faaliyetlerini sürdürmektedir. Şirket, Konya Organize Sanayi Bölgesin ve İstanbul Güneşli tesislerinde yarısı kapalı olmak üzere toplam 105 bin m2‘lik alanda hizmet veriyor.

Konya Kağıt A.Ş., Konya tesislerinde kağıt üretim, matbaa ambalaj ve defter üretimi gerçekleştirirken İstanbul Güneşli de matbaa ambalaj üretim tesisleri olmak üzere 4 ana üretim ünitesine sahip.

Mobiltel Bağlantı Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

SPK’dan halka arz için onay alan 3. şirket olan Mobiltel Bağlantı Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 178 milyon TL sermaye artırımı yapacak olan şirketin paydaşlık hissesinden 30 milyon TL nominal bedelli hisse 1,6 TL sabit fiyat üzerinden halka arz edilecek.

2001 yılında faaliyete başlayan Mobiltel İrtibat, taşınabilir telefon pazarında biroldukca yerli ve yabancı teknoloji markasının distribütörlük faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu 3 şirketin halka arzının SPK tarafınca onaylanmasının akabinde bu ay halka arz edilen şirket sayısı yediye çıkmış olacak.

Müellif: Günay Caymaz