Bolu Belediye Lideri Özcan: Yabancıların faturalarına 10 kat artırım yapacağız

TerraNova

New member
Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyrukluların belediyenin kimi hizmetlerinden 10 kat fazla fiyat ödeyerek yaralanması tarafında karar alınacağını söylemiş oldu.

Özcan, düzenlediği basın toplantısında, kentte yaşayan yabancı uyruklularla ilgili yeni bir karar aldıklarını tabir etti.

Daha evvel aldıkları karar doğrultusunda yabancı uyruklulara belediyeden yapılan yardımları kestiklerini anımsatan Özcan, “Yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorsun gitmiyorlar. Bundan daha sonra yeni tedbirler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta Belediye Meclisi var. Yabancı asıllı kim var ise su fiyatlarına ve katı atık fiyatlarına başta olmak üzere farklı kalemlerde 10 kat artırım yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı asıllı, tıpkı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat da katı atık vergisine artırım yapacağız.” dedi.

Özcan, bunu yabancı uyrukluların kentten ayrılması ve kendi ülkelerine gitmesi için yaptıklarını belirterek, “Bu misafirlik uzadı artık diyoruz. Elimde yetki yok ki zorla zabıtayla kentin dışına bırakıp koyayım. Bir orta Tayyip Beyefendi sonlandı. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Sınırları açıyorum.’ dedi. Biz otobüsler dolusu insan gönderdik. Artık de göndermeye hazırız. Hazır Esad da istiyor işte, ‘Gönderin benim vatandaşlarımı.’ diyor. Gönderelim gitsin. Daha ne kadar taşıyacağız bu yükü?” tabirlerini kullandı.

Türkiye’de yaşayan yabancı uyrukluların askerlik yapmadığını, vergi ödemediğini hatta yardım aldığını söyleyen Özcan, şunları kaydetti:

“Bu ülkenin fakirleri yatağa aç girecek fakat sen markalı spor ayakkabından taviz vermeyeceksin. Benim alamadığım spor ayakkabılarıyla dolaşan göçmenler var. Bunlar nasıl göçmen? Bütün yabancı uyruklulara bu artırımı yapacağız. aslına bakarsan bunların yüzde 99’u da malum bölümden oluyor. Bu kararların akabinde kimilerinin dava açacağını biliyorum. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım sonucun öne sürülen sebebini de niçinini de söylüyorum. bir daha biliyorum ki bu açıklamamdan daha sonra müfettişler gelecek. Birileri hakkımda cürüm duyurusundan bulunacak, insan haklarından bahsedecek, bana ‘faşist’ diyecek. Hiç umurumda değil. Ben halkın tercümanıyım. Biz bu şikayetleri her gün alıyoruz. Karar iptal edilirse yeniden karar alırız.”