Antep Usulü Dilme Nasıl Yapılır ?

Sevval

Global Mod
Global Mod
**Antep Usulü Dilme Nasıl Yapılır?**

Antep Usulü Dilme, Türk mutfağının zengin ve lezzetli bir örneği olarak öne çıkar. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne özgü olan bu yemek, yapımında kullanılan özel baharatlar ve yöresel tekniklerle tanınır. İşte Antep Usulü Dilme yapımının adım adım detayları:

** Malzemeler **

Antep Usulü Dilme'nin lezzetini yakalamak için gerekli malzemeleri önceden hazırlamak önemlidir. Başlıca malzemeler şunlardır:

- 1 kg koyun eti (kemiksiz kuşbaşı doğranmış)

- 2 büyük boy soğan

- 3-4 diş sarımsak

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı biber salçası

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- Karabiber, kimyon, kekik (isteğe bağlı olarak)

- Tuz

- Su

** Adım 1: Etin Hazırlanması **

Öncelikle, koyun etini kuşbaşı doğrayın ve üzerine su döküp yıkayın. Bu işlemde amaç, etin üzerindeki fazla yağı ve kanı temizlemektir. Ardından, doğranmış eti bir tencereye alın.

** Adım 2: Soğan ve Sarımsağın Eklenmesi **

İkinci adımda, soğanları yemeklik doğrayın ve sarımsakları da ince ince kıyın. Bir tavada sıvı yağ ile birlikte önce soğanları pembeleşene kadar kavurun, ardından sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar birlikte kavurmaya devam edin.

** Adım 3: Salçaların Eklenmesi ve Baharatların Kullanımı **

Kavrulmuş soğan ve sarımsağın üzerine biber salçası ve domates salçasını ekleyin. Salçaları kokusu çıkıp yağ üstüne çıkmaya başlayana kadar kavurun. Ardından pul biberi, karabiberi, kimyonu ve kekiği ekleyerek karıştırın.

** Adım 4: Etin Tencereye Eklenmesi **

Hazırlanan salça karışımının üzerine önceden hazırlanan kuşbaşı etleri ekleyin. Etler salça karışımı ile iyice harmanlanana kadar kısık ateşte kavurun.

** Adım 5: Pişirme Süreci **

Tüm malzemeler bir araya geldikten sonra, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Arada bir karıştırarak kontrol edin.

** Adım 6: Servis ve Sunum **

Antep Usulü Dilme pişip kıvamını bulduktan sonra, sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Genellikle yanında taze ekmek ve turşu ile servis edilir. Servis yapmadan önce gerektiğinde tuz ekleyebilir ve üzerine taze doğranmış yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.

Antep Usulü Dilme'nin bu yöntemi, etin lezzetini korurken, baharatların ve salçaların harika uyumunu sağlar. Yöresel bir lezzet olan bu yemek, sofraları şenlendiren bir başyapıttır. Denemek isteyenler için detaylı tarifimizle mutfağınızı Antep'in lezzetleriyle buluşturabilirsiniz!